jennever koningverander

Jennever Koningverander (HR Manager Cirkel Group N.V.)

 

Ik heb de training nu al aan een aantal collega’s en vrienden aanbevolen want Analytics is de basis van de organisatie. Wat we gewend zijn te doen binnen HR, is over het algemeen concusies trekken uit korte gesprekken die we voeren of ingaan op intuïtie. Ideetjes uitproberen en kijken wat wel of niet werkt. Maar tegenwoordig is ook op de arbeidsmarkt behoorlijk wat concurrentie dus moeten besluiten op basis van feiten genomen worden; het is cruciaal dat je als bedrijf meteen jouw investeringen terug kan verdienen. Met adequate data-analyses ben je in staat de juiste beleidsmaatregelen uit te stippelen. Met de training Data Analytics voor HR Professionals leer je maatregelen treffen gebaseerd op feiten, en niet op basis van jouw gevoel.

 

Dit is mijn eerste training bij Excel Suriname, maar ik had eerder een introductie workshop gedaan voor Strategisch Management. Ik ben ook daardoor geïnteresseerd geraakt om Data Analytics te volgen.

De training was boven verwachting. Uit de omschrijving blijkt niet dat je er als trainee zoveel uit zou kunnen halen. Het is echt een aanrader voor iedere persoon die ambitieus is en een HR Professional wilt worden. Ik wist wel dat we Analytics zouden doen, maar wist niet dat het zoveel inhield. Hetgeen dat behandeld is kan ik gelijk toepassen in me werk, hoewel ik nog niet alles onder de knie heb en dat is wel bijzonder. Meneer Cameron’s tempo is hoog! Maar dat kwam ook doordat ik niet optimaal de tijd nam om te oefenen, eerlijk gezegd. Met een drukke door-de-weekse baan, kon ik alleen op de vrijdagavonden tijd vrijmaken. Als trainee moet je dus wel veel tijd stoppen in het oefenen, ook al heb je een druk schema. Het vraagt dat je wat prioriteiten zal moeten stellen en zo heb je er veel aan. In ieder geval kan ik nu wel zeggen dat ik wat Data Analyse betreft een master ben in het bedrijf.

 

 

In de komende periode ben ik van plan wat presentaties te doen aan het werk zodat ik de directie kan overhalen om meer medewerkers de gelegenheid te geven deze training te volgen. Los van HR zijn er andere afdelingen binnen ons bedrijf die deze training nodig hebben. Zeker bij de Finance afdeling heb ik een trainingsbehoefte geïdentificeerd, en ik heb ze reeds erop voorbereid dat ze Financial Analytics kunnen volgen. Voor de HR-officers is het ook belangrijk dat ze de gelegenheid krijgen om zich verder te kunnen ontwikkelen. Zo kunnen we onze HR afdeling en het bedrijf ook op een hoger niveau brengen.