Iraida

Iraida Plein, stafmedewerker HR-Advice voor het telecommunicatiebedrijf Telesur, besloot de training ‘Excel | Data Analytics voor HR-professionals’ te volgen, kort na haar intreden in het bedrijf. “Ik las op de website excelsuriname.org een testimonial van een vriendin die ook binnen HR werkt, en het sprak me wel aan,” vertelt ze. Iraida is samen met twee andere collega’s de eerste groep op de afdeling HR-Advice die de training hebben gevolgd. “We wilden de spits afbijten. Excel is nog niet helemaal geïncorporeerd binnen de organisatie, dus op ons niveau proberen we toe te passen wat we kunnen toepassen. Alleen moeten we ook de ingang krijgen op strategisch niveau om daadwerkelijk het belang ervan te herkennen. Dat neemt nog wat tijd, maar binnen ons werk heeft het nu in ieder geval wel een toegevoegde waarde.”

 

De training vond ze zeer enerverend: “Ik moest er wat extra tijd aan besteden, ervan uitgaande dat ik niet hetzelfde beginpunt had als andere participanten. Ik had jaren terug ooit eens een Excel training gevolgd en ik werkte wel met Excel, maar tijdens de training kwam ik dan bepaalde dingen tegen waar ik nooit eerder van had gehoord. Voor mij was het dus echt even proberen bij te benen. Want we kregen opdrachten en ik wilde niet degene zijn die achter zou blijven of steeds vragen moest stellen omdat ik een achterstand had in mijn kennis wat Excel betreft. Ik heb er dus heel veel tijd en energie in moeten stoppen, but in the end it paid off. Ik heb geleerd hoe ik mijn datasets heel makkelijk kan bewerken. Waar ik dingen nog een beetje op de primitieve manier deed, blijkt dus dat Excel heel veel opties heeft om zaken sneller aan te pakken. Ik heb heel veel geleerd over formules, verschillende functions, pivot tables maken, dashboards maken, bewerken en monitoren.”

 

De training vind ze wel aan te bevelen bij andere afdelingen waaronder Finance, maar Iraida had toch graag wat meer structuur in de manier waarop de verschillende onderdelen werden behandelt. “Er waren participanten met verschillende instapniveaus. Aan het begin was wel aangegeven dat je basiskennis moest hebben van Excel, en de eerste test was dan ook om te kijken wat het niveau was van elke participant. Maar ik merkte dus tijdens de training dat de één natuurlijk veel meer wist dan de ander, en de theorie bracht me een beetje in de war, omdat ik niet precies wist wat de benamingen van de verschillende zaken waren. Ik ben iemand die bijvoorbeeld een bepaalde handeling kan plegen, maar vraag me niet hoe het heet. Als ik het zie weet ik wel wat het is. Dus de verschillende benamingen leerde ik gaandeweg, want je komt er natuurlijk niet onderuit. Daarom moest ik er ook wat extra tijd in stoppen. Ook waren er bepaalde onderdelen tussen die je met je parate kennis niet direct zou kunnen volgen. De trainer gaf dan in grote lijnen aan waar het over ging, maar als je iets niet wist, ook al hoorde het niet tot het trainingspakket, legde hij het wel uit. Over het algemeen was het wel te doen. Het gaf in ieder geval wel de tools om datgene dat je doet in je werk meetbaar te maken en de toegevoegde waarde van HR aan te kunnen tonen.”

 

Volgens Iraida worden HR-werkzaamheden nog steeds heel gevoelsmatig uitgevoerd waardoor HR niet altijd even serieus genomen wordt binnen veel bedrijven. Tijdens deze Data Analytics training werd de nadruk dan ook gelegd op HR-technische data analyse en zaken meetbaar maken, maar de basis is te gebruiken binnen alle werkgebieden. “Bij een Finance-afdeling heb je te maken met keiharde cijfers, dat hoort gewoon bij het werkgebied. HR-mensen hebben vaak genoeg gewoon geen affiniteit met cijfers, en dat is de uitdaging. Directies willen een goede business draaien, dus ze willen ook inderdaad zien wat er aan de hand is en als je datgene waarover je praat ook daadwerkelijk hebt gemeten. Wij zijn bijvoorbeeld tot de ontdekking gekomen dat we toch wel het een en ander moeten improviseren om bruikbare data te vergaren. Met onze standaard datasets zoals die er nu zijn, kunnen we nog niet zoveel doen. Voor ons was het dus een eyeopener dat we ook moeten kijken naar welke data we registreren om daaruit de juiste analyses te kunnen maken. Deze training is op zich een hele goede basis voor elke HR-professional.”

 

De locatie van de training was voor Iraida prima en de tijden zeer geschikt. “De zaterdag kwam goed uit, en zeker met me drukke leven zou door de week les volgen heel moeilijk zijn. Ik heb in die periode wel even gestrest want het was best zwaar om te combineren met werk en privé. Ook voor zij die iets verder waren en een beter instapniveau hadden was de wijze waarop de training was opgebouwd ook zodanig dat je er constant mee bezig zou moeten zijn. Ik heb gelukkig geen enkele les moeten missen en heb mijn presentatie en examen ook succesvol kunnen afronden.”