Advanced Power BI

Power BI transforms your company's data into rich visuals for you to collect and organize so you can focus on what matters to you.

Breng uw data tot leven
met Microsoft Power BI

Microsoft Power BI  is een onderdeel van de Microsoft Business analytics tools, waarmee u onder andere gegevens kunt visualiseren en deze daardoor gemakkelijker inzichtelijk kunt maken. Door uw data te verwerken en presenteren met Power BI krijgt u beter zicht op alle belangrijke data binnen uw bedrijf en kunt u sneller ingrijpen waar nodig en effectieve op feiten gebaseerde besluiten nemen.

De Advanced Power BI training verzorgen wij in samenwerking met Quanto uit Nederland.
Quanto is het bedrijf van Henk Vlootman MVP en drs. Michiel Rozema MTD MVP. Beiden zijn ervaren Excel en PowerBI experts.
Meer informatie over hun bedrijf via hun website

Doelgroep en toelating
De training is bestemd voor eenieder die met PowerBI werkt en gebruik wil maken van de geavanceerde functies van dit platform.
Beheersing van Excel en/of PowerBI  op Intermediate niveau is vereist. U kunt desgewenst een van onze trainingen volgen zodat u goed voorbereid bent op de PowerBI Advanced training.

Aanpak
De training is gebaseerd op het vijflagenmodel voor BI.

Certificaat
Na afloop van de training ontvangt u een certificaat van deelname.

Investering
Uw investering bedraagt Euro 1.595,-.  De betaling dient voorafgaand aan de training te geschieden.

dashboard-powerbi_2x
Waarom PowerBI?

Toen Power Pivot in 2010 voor het eerst in Excel verscheen, werd door Microsoft gelijk een nieuw begrip gelanceerd: Self-service Business Intelligence. Bij die introductie had Quanto wel een beeld bij wat dit inhield, maar de volledige reikwijdte van dit begrip werd pas echt duidelijk bij de introductie van Power BI.

Het hart van de Self-service Business Intelligence bestaat uit Power Query en Power Pivot. Doordat deze Power gereedschappen in alle soorten omgevingen van de Microsoft producten aanwezig zijn, gebruikt zowel de professional, als door de business deze gereedschappen om data op ieder gewenst niveau te analyseren.
Het grote verschil met de klassieke Business Intelligence is dat de business zelf nu een integraal onderdeel is van het proces van het creëren van professionele dashboards. Maar daarvoor is kennis en ervaring met het werken in Power Query en Power Pivot nodig en dat gaat deze vijfdaagse training u geven. De mindsetting tussen Excel en Power BI is anders en die krijgt volop aandacht in deze vijf training. Voor de beginners en de gebruikers in Power BI worden de beste kennis en ervaring in Europa naar u gebracht.
Maar waarom zou u Power BI gebruiken? Aan de hand van het vijflagen model maak ik dit inzichtelijk.


Power BI is erop gericht om data zodanig te modelleren dat de processen automatisch verlopen. Het maakt gebruikt van databronnen (waaronder SQL, SAP, maar ook Excel bestanden). Dat is in het vijflagen model de onderste laag. In Power BI wordt met de data een verbinding gelegd. Nu is geen databron zoals voor het modelleren in de gewenste vorm, dus wordt Power Query gebruikt om de opgehaalde data voor te bereiden. Daarna, in de derde laag, worden tussen de tabellen relaties gelegd en worden de berekeningen gemaakt. De mogelijkheid om de data te berekenen zijn net zo veelzijdig als in Excel, maar vereisen, doordat gebruik wordt gemaakt van relaties, wel een andere manier van denken. In de vierde stap worden de berekeningen omgezet naar aansprekende visualisaties. Die visualisaties worden in de vijfde laag gedeeld in de vorm van rapporten en dashboards. Maar ook krijgt de gebruiker in Power BI de mogelijkheid om zelf row level security aan te brengen, waardoor de informatie in visualisaties zich aanpassen aan wat de gebruiker mag zien.
Het belangrijkste verschil met Excel is dat handmatige invoer niet mogelijk is. Voor de gemiddelde Excel gebruiker lijkt dit misschien onwerkelijk, maar daardoor verloopt het proces geheel automatisch. In de cloud wordt een scheduler ingesteld, waarna de gegevens automatisch ververst worden. In Power BI desktop is een druk op de knop verversen voldoende om de dashboards te verversen. Eenmaal een dashboard gemaakt betekent weinig tot geen onderhoud meer. Ook modellen, die vanwege de tijd om samen te stellen eens per maand worden gemaakt, worden plotseling dagrapportages.
Natuurlijk, Excel gaat zeker niet weg uit de business, maar periodiek terugkerende, tijdrovende Excel modellen zijn uitermate geschikt om te zetten naar Power BI. In plaats van maandelijkse heel veel tijd kwijt te zijn aan het opstellen van de maandcijfers is er tijd over om op zoek naar nieuwe data. Efficiëntie en beheersbaarheid zijn de toverwoorden van Power BI.
De mogelijkheid om op een gelijkwaardige manier door de hele organisatie informatie te analyseren noemt Quanto Collective analytics. Wij zijn ervan overtuigd dat deze weg leidt naar een andere manier van business doen. Doordat data beschikbaar wordt gesteld aan de business, zijn rapportages op basis van Power BI efficiënter, diepgaander en flexibeler dan de huidige rapportages. Het tijdperk van data driven business is hiermee echt aangebroken.

Trainers
Programma