cheryll chin

Cheryll Chin (HR Coordinator – Elgawa NV)

 

Op HR gebied is het heel moeilijk om de directie te overtuigen over bepaalde problemen die je hebt geïdentificeerd als HR-medewerker. Door een gedegen onderzoek te doen en je argumenten met cijfers te staven kan je veel meer bereiken. Om een HR beleid op een correcte wijze bij te sturen, kan je niet volstaan met uitspraken zoals ‘naar mijn gevoel’. Maar als je bijvoorbeeld kan aantonen dat van de 200 medewerkers, meer dan 50% heeft aangegeven dat ze ontevreden zijn, is dat wel aantrekkelijk voor de leiding van het bedrijf. Met de training Data Analytics voor HR Professionals leer je niet alleen de relevantie van informatie te identificeren, maar je leert ook hoe je hetgeen je te presenteren hebt, aantrekkelijk kan maken.

 

 

 

Ik ben vanaf het jaar 2013 werkzaam bij het bedrijf Elgawa N.V. in de functie van HR Coördinator, en dit is mijn tweede training bij dhr. Cameron. Ik had eerder de training Kwaliteitsmanagement gevolgd, welke mij ook een goede start heeft gegeven in mijn carrière. Hetgeen we hebben gekregen is ook gelijk toe te passen in mijn dagelijks werk en dat heb ik ook gedaan. Vanaf de eerste dag heb ik bepaalde oefeningen uitgeprobeerd en ik merkte meteen dat ik met de nieuwe formules en tips makkelijker aan informatie kon komen.

 

Human Resource binnen een bedrijf is niet te onderschatten, en hier heeft de trainer ook de nadruk op kunnen leggen. Hij kwam met praktische voorbeelden waar we ons allemaal in konden terug vinden, en zo was de stof wat makkelijker te begrijpen. Wat ik ook heel leuk vond, is dat hij veel geduld heeft met trainees die het niet gelijk kunnen snappen of een beetje twijfelen aan zichzelf. Sommige mensen hebben een bepaalde angst om nieuwe dingen te proberen, maar de trainer nam dan wat extra tijd ze te stimuleren.

 

Over het algemeen vond ik de service is top. De training wordt verzorgd op een nette locatie en de tijd kwam mij ook goed uit. De enige tip die ik zal meegeven is dat er meer oefeningen kunnen zijn vanaf de eerste les. Ik was enthousiast en wilde gelijk aan de slag dus ben ik zelf online op zoek gegaan naar wat datasets om te oefeningen. De training raad ik wel een ieder aan. Ik had aan het werk eigenlijk gevraagd aan de directie als de hele HR-afdeling hieraan kon meedoen, maar het advies was dat ik de training zou volgen, en de opgedane kennis nu verder moet overdragen aan mijn collega’s. Als een ieder op de afdeling op hetzelfde niveau is kunnen we elkaar bijsturen en verder helpen, en er zijn dan ook verschillende inzichten om analyses te benaderen.